Κομοτηνή

Η γραφική πόλη της Κομοτηνής παρουσιάζει πολλά ενδιαφέρονται μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, και η κοντινή της απόσταση από το Κάμπινγκ Κρυονέρι την κάνει κατάλληλη για μια απόδραση ή ημερήσια εκδρομή.

Μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Μητροπολιτικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου ο οποίος βρίσκεται εντός του Βυζαντινού Φρουρίου της πόλης που κτίστηκε στα 1800. Δύο από τα παλαιότερα μουσουλμανικά τεμένη που σώζονται και εξακολουθούν να λειτουργούν είναι το Εσκί Τζαμί και το Γενί Τζαμί στο οποίο είναι προσκολλημένος ο Πύργος του Ωρολογίου στην οδό Ερμού.

Επίσης μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής καθώς και τα δυο παρουσιάζουν σημαντικά εκθέματα, όπως επίσης και στο Βυζαντινό Μουσείο – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που θα δείτε σπάνια χειρόγραφα, κεραμικά και άλλα εντυπωσιακά εκθέματα.

Για τους λάτρεις της φύσης, αξίζει μια βόλτα στα ερείπια του Μακεδονικού Τάφου που σώζονται μέχρι και σήμερα δίπλα στις όχθες του ποταμού Βοσβόζη. Η περιοχή βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Σύμβολα, βόρεια της Κομοτηνής, και η σπάνια φυσική ομορφιάς της, την κάνει ιδανική για περίπατο και πικ-νικ καθώς διασχίζει περιοχές του δάσους της Νυμφαίας συνδυάζοντας το πράσινο των πεύκων με τους ήχους του ποταμού.